Terug

VEENPROEF XL

Utopisch Nest presenteert op zondag 2 december vanaf 16.00 uur in een doorlopend programma inclusief diner werk van Anke Brouwer, Martijn Engelbregt en Jonas Staal tijdens de VEENPROEF XL in Scheltema Complex, Leiden.

Een jaar lang heeft muziektheatergezelschap de Veenfabriek zich de vraag gesteld: Geloven we nog in de samenleving? In het eerste weekend van december wordt dit jaarthema afgesloten met twee avonden vol muziek, theater, beeldende kunst, politiek en discussie.

Utopisch Nest is het samenwerkingsverband tussen Museum De Lakenhal en muziektheaterensemble de Veenfabriek uit Leiden. Utopisch Nest organiseert drie projecten per jaar waarin beeldend kunstenaars worden gekoppeld aan de thema’s en muziektheaterpraktijk van de Veenfabriek en waarin theatermakers zich verhouden tot een programmaonderdeel of de collectie van Museum De Lakenhal. Wetenschappers spelen een onmisbare rol in de processen die tijdens deze projecten ontstaan.

Anke Brouwer maakte samen met Michiel Keller de muziekfilm De Toverlantaarn in het kader van de gelijknamige tentoonstelling in Museum De Lakenhal. Deze muziekfilm wordt op 2 december nog eenmaal, met live muziek van accordeoniste Marieke Grotenhuis, uitgevoerd.

Martijn Engelbregt onthult NIETS IS GENOEG, als reactie op de voorstelling IK WIL MIJN GELD TERUG van de Veenfabriek.

Jonas Staal geeft als vooruitblik op zijn New World Summit Leiden een lezing op muziek van Paul Koek. New World Summit Leiden vindt plaats op 29 december a.s. in de Waag, Leiden. Staal reageert daarmee op het jaarthema Geloven we nog in de samenleving? van de Veenfabriek.

Reserveren zo 2 dec aanvang 16:00 uur

Locatie Scheltema Leiden, Marktsteeg 1, Leiden

Entree € 25,- (incl maaltijd)

Kaarten: reserveren@veenfabriek.nl / 071 – 33 18053 (reserveren verplicht)
(VEENPROEF XL vindt ook plaats op 1 december met een ander programma, dan is de aanvang 18:00 uur.
Bekijk het volledige programma op www.veenfabriek.nl)