UTOPISCH NEST
Utopisch Nest is een unieke en avontuurlijke samenwerking tussen  muziektheatergezelschap de Veenfabriek en Museum De Lakenhal.

DE VEENFABRIEK
Muziektheatergezelschap de Veenfabriek timmert onder artistieke leiding van Paul Koek sinds 2005 stevig aan de weg. Met spraakmakende kleine en grote muzikale producties van Leiden tot Athene, van Groningen tot Avignon en van Den Haag tot New York op locaties, in theaters en musea.

De Veenfabriek is een ensemble waarin kunstenaars en wetenschappers samenwerken die zich verhouden tot elkaars werk en denken, de maatschappij, de wetenschap en het ambacht. De Veenfabriek richt zich op het permanente onderzoek naar nieuwe podiumkunstvormen waarin verschillende kunstdisciplines met elkaar geconfronteerd worden.

De Veenfabriek is een plek waar de werkelijkheid voelbaar is en de weerbarstigheid zichzelf toont. Een ruimte waarin kunstenaars, wetenschappers, talenten, studenten en het ambacht met elkaar werken om hun reflectie op de maatschappij in een esthetische vorm te presenteren en het publiek te ontroeren. Proceskunstenaar Martijn Engelbregt en beeldend kunstenaar Jonas Staal reageren op voorstellingen van de Veenfabriek die in het jaarthema Geloof/Ongeloof: geloven wij nog in de samenleving? zijn ontwikkeld.

Klik hier voor de website

MUSEUM DE LAKENHAL

Museum De Lakenhal maakt beeldende kunst, kunstnijverheid en geschiedenis toegankelijk voor een breed publiek om hen te inspireren en een bijdrage te leveren aan hun persoonlijke ontwikkeling. Grote meesters als Rembrandt, Jan Steen, Theo van Doesburg en Erwin Olaf zijn in het museum te bewonderen.

Museum De Lakenhal bezit de mooiste museale verzameling 18e eeuwse toverlantaarnplaten van Nederland. In deze zaal worden originele toverlantaarns getoond met bijbehorende beelden van sprookjes, tronies en landschappen. Voor de jeugd zijn er interactieve installaties gemaakt. Voor volwassenen is er een erotisch kabinet. Utopisch Nest nodigt componist Anke Brouwer uit om muzikaal op deze tentoonstelling te reageren.
klik hier voor de website

Utopisch Nest wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Leiden, Mondriaan Fonds en Stichting DOEN!