FRANK HALMANS
Frank Halmans is een beeldhouwer wiens kwaliteit ligt opgesloten in de methodische precisie waarmee hij zijn projecten aanpakt. In zijn objecten refereert Halmans regelmatig aan ‘het huis’ als container van zowel materiële als immateriële zaken. Het huis is de plek waar je woont en werkt maar waar je ook herinneringen opbouwt en waarin je van alles verzamelt; van dagelijkse objecten tot stof en dode insecten.

OVERALL – juni 2011
1200 OVERALLS langs de Provinciale weg
Het project OVERALL is te zien t/m 14 juli 2011. De foto’s van deze bijzondere installatie vindt u op onze FLICKR-pagina.

Wie over de Provincialeweg van gemeente Leiderdorp rijdt, zal in het landschap honderden overalls zien opbollen. Kunstenaar Frank Halmans verbeeldt hiermee de confrontatie tussen stad en platteland. Het unieke en tijdelijke kunstwerk is het derde project van Utopisch Nest.

Bekijk het op RTV West – <script type=”text/javascript” src=”http://omroepwest.bbvms.com/p/video2/c/1153637.js?”></script>

Een kunstwerk in de openbare ruimte is niet van de een op andere dag te realiseren. En als het dan ook nog gaat om een kunstwerk dat maar liefst 218 piketpalen en 800 meter staalkabel tot waslijn laat dienen voor 1200 overalls, dan is dat zeker niet eenvoudig. Tegelijkertijd is dat precies waar het werk van beeldhouwer Frank Halmans over gaat: het spanningsveld tussen stedelijk gebied en platteland gaat voor een groot deel om het indelen van het landschap. Dankzij de gemeente Leiderdorp, boer Den Hollander en de drie kunstinstellingen achter Utopisch Nest kon Halmans hier zijn werk realiseren.

Platteland als Podium én inspiratiebron
Vanaf half juni zal het werk te zien zijn. De exacte datum is echter mede afhankelijk van het maaischema op het land. Desalniettemin zal het een verrassend beeld opleveren. Het werk, dat OVERALL heet, is Halmans’ reactie op de theaterserie Platteland als Podium van Veenfabriek. Dit muziektheaterensemble speelt in dezelfde periode de voorstelling #MOES op volkstuincomplex Ons Buiten.