Terug


Op zaterdag 29 december presenteert Jonas Staal ‘New World Summit – Leiden’ als onderdeel van zijn project ‘New World Summit‘. Kaarten reserveren via: contact@newworldsummit.eu. Voertaal is Engels.

Blijf op de hoogte door de nieuwsbrief of facebook.

‘New World Summit – Leiden’
29 december 2012, 13:00-18:00

De New World Summit is een alternatief parlement voor politieke en juridische vertegenwoordigers die zijn opgenomen op zogeheten internationale ‘terreurlijsten’. De gevolgen voor deze organisaties en mensen die met hen in contact staan, bestaan onder meer uit een blokkade van bankrekeningen en een reisverbod. De New World Summit probeert door artistieke middelen een ruimte voor radicale diplomatie te creëren, een democratisch supplement voor een politiek systeem dat zich niet bereid toont consequent te handelen naar de democratische belofte. Een belofte waarin democratie zich toont als een universele beweging die strijd voor een niet-exclusieve politieke ruimte, waar elke stem hoorbaar, zichtbaar en voelbaar kan zijn.

In de eerste editie van de New World Summit in Berlijn op 4 en 5 mei 2012 spraken vier politieke vertegenwoordigers van organisaties op de lijsten, en drie advocaten, namens organisaties die het niet lukte om zelf aanwezig te zijn.

In de New World Summit in Leiden ligt de nadruk op de politieke, economische en ideologische belangen rondom deze zogeheten ‘terreurlijsten’. Keynote spreker is een grondlegger van een van de organisaties op de terreurlijst, waarop een advocaat, een openbaar aanklager, een rechter, een politicus en een onafhankelijke adviseur op het gebied van terreurwetgeving reageren en in debat treden.